top of page

Díjak, elismerések dolgozóink részére

Munkatársainknak többféle díjjal és elismeréssel köszönjük meg elhivatottságukat és kiemelkedő munkavégzésüket

BETHESDA KITŰZŐ

Bethesda jelképet ábrázoló, egyedi arany medál.

 

A Bethesda Gyermekkórházban eltöltött 5 év munkaviszony után.

DIJ-Kituzo.jpg

BETHESDA DÍJ

Érem-kisplasztika és pénzjutalom.

Kiemelkedő szakmai munka végzése mellett a Bethesdáért és a Bethesda képviseletében kimagasló, elismerésre méltót alkotó munkatársaink számára.

DIJ-NekemSzol.jpg

BETHESDA 25
JUBILEUMI MEDÁL

Bethesda jelképet ábrázoló, egyedi ezüst medál.

 

A Bethesda Gyermekkórházban eltöltött 25 éves munkaviszony után.

DIJ-JubileumiMedal.jpg

HÓNAP DOLGOZÓJA OKLEVÉL

Emléklap és pénzjutalom

Magas szintű szakmai munkavégzés mellett többletfeladatot vállaló vagy egyéb tevékenységük miatt elismerésre érdemesnek talált szakdolgozóink rendszeres elismerése.

DIJ-HonapDolgozoja.jpg

Találd meg a helyed nálunk!

Olyan munkatársak kiválasztására törekszünk, akik szívesen dolgoznak egy jó hangulatú, támogató közösségben, családbarát feltételek között. Gyere hozzánk, ha szereted a szakmai kihívásokat és olyan helyet keresel, ahol tényleg Rád van szükség!

Díjak, amiket elismerésül kaptunk

Sokrétű munkát végzünk a kórház falain belül és kívül egyaránt, melyért több alkalommal is elismerésben részesültünk

Nekem Szól! Egészségértési díj fődíja, 2016 és 2018

DIJ-NekemSzol.jpg

"Gyermek-egészség minden generációnak" című pályázatunkban bemutattuk, hogyan próbáljuk elérni egészségügyi üzeneteinkkel az X, Y, Z és Alfa generációt, rádiós műsorunkkal, Gyógyító magazinunkkal, hiteles weboldalunkkal, YouTube csatornánkkal, mesekönyvvel.

 

Sokat dolgozunk azért, hogy a hozzánk forduló szülők, nagyszülők, gyerekek értsék, mi történik az egészségükkel, mikor kell orvoshoz fordulni, mit tehetnek, hogy a gyógyulás hatékonyabb legyen.

Családbarát kórházi osztály, 2019

Családbarát kórházi osztály minősítést nyert Intenzív osztályunk, Égésközpontunk és Rehabilitációs osztályunk​!

A Bethesda Gyermekkórház méreteit tekintve családias, kis kórház, 170 ággyal, amely lehetővé teszi, hogy intézményi szinten valósítsuk meg azt a családokat támogató stratégiát, ami igazi közösséggé teszi a nálunk dolgozókat, családjaikat, az itt gyógyuló betegeket és azok családjait. A legtöbb intézkedésünk, programunk minden dolgozó számára elérhető, osztálytól függetlenül, ezért ezek minden osztálynál bemutatásra kerülnek.

 

Gyógyító osztályaink, profiltól függően más-más beteg-szülő igényre kerestek és találtak működő családbarát megoldásokat. Ars poeticánk lényege, hogy nem csupán a testet gyógyítjuk, még csak nem is lelket, hanem a beteget és családját tekintjük egy egységnek, és minden gyógyító munkánk ezt a holisztikus szemléletet követi. Ez a szemlélet akkor lehet csak eredményes, és akkor hiteles, ha munkatársaink családjait is folyamatosan megerősítjük.

 

A Kórház küldetésének alapelve a közösségben gyógyítás (a gyógyító közösség erősítésének folyamatos belső igénye), ami a munkatársaink családjainak közösségünkbe való tudatos bevonását is jelenti. Meggyőződésünk, hogy minél harmonikusabb egy-egy kollégánk családi élete, annál jobban tud a munkájára és a szeretetszolgálati tevékenységére is figyelni.

 

Betegeink, hozzátartozóik és munkatársaink részére széles, segítő kapcsolatrendszer áll rendelkezésünkre, a család- és emberbarát szemlélet folyamatosan jelen van a betegek tájékoztatása, a feléjük történő kommunikáció területén. Munkatársainkat munka-magánélet egyensúlyát és testi-lelki jólétét támogató programjainkkal, intézkedéseinkkel igyekszünk segíteni.

Családbarát kórházi osztályok.jpg

Richter Anna Díj – A dolgozók kiégésprevenciójának innovatív projektje, 2019

Richter_Anna_díj.jpg

Egészségügyi szakdolgozó kategóriában kórházunk csapata nyerte a Richter Anna díjat és a díjjal járó 4 millió forintot! Pályázatunk címe "Főszerepben a hétköznapi hősök" volt, mely magában foglalja mindazt, amit meg szeretnénk valósítani: kisfilmeken bemutatni a kórház munkáját, az itt dolgozók hősies helytállását. Célunk, hogy a gyerekeknek, szülőknek már a képernyőn otthonossá tegyük mindazt, ami nálunk várja őket: ne féljenek az ismeretlentől, ha jönni kell hozzánk.

A csapat tagjai: Kemenesiné Lakatos Eszter, dr. Tamásné Bese Nóra, Dr. Ternai Zita, Maucháné Ligeti Nóra, Nyergesné Závodi Edit.

Ezt írták rólunk:

"A Bethesda Kórház ötszáz fős szupercsapata évente 140.000 beteg gyerekkel találkozik. A gyógyítás teljes ideje alatt szívvel-lélekkel állnak a családok mellett, támogatják őket abban, hogy a betegség legnehezebb időszaka is könnyebben elviselhető legyen. De miből meríthet erőt az, aki arra tette fel életét, hogy másokon segítsen? A testet-lelket kimerítő hivatás, mindennapi stressz, munka és magánélet összehangolása rengeteg energiát kér az egészségügyben dolgozóktól. Olykor egy-egy jó szó, egy vállveregetés életmentő lehet számukra. Eszter, a kórház ápolási igazgatója és az ő bátor, kreatív gondolkodású csapata úgy érzik, eljött az idő, hogy reflektorfénybe kerüljenek a hétköznapok szuperhősei, a Bethesda Kórház dolgozói.

A minden osztály tevékenységét bemutató kisfilmekkel szeretnének tükröt tartani a kórház elhivatott munkatársai számára: hogy az embertpróbáló hétköznapokon is tudják, hálásak nekik, megbecsülik odaadó munkájukat. Kisfilmjeikkel a szülőket is szeretnék megszólítani, segítséget adni számukra abban, hogy tudják mire számíthatnak ha a gyermeküknek esetleg kórházi kezelésre lesz szükségük. A filmeken keresztül bepillanthatunk a kórház életébe és – nem utolsósorban – a fiatalabb generáció is kedvet kaphat e csodálatos hivatáshoz. Hisz a csapat egybehangzó véleménye, hogy a nehézségek ellenére egy olyan családias, szeretetteli munkahelyen, mint a Bethesda, öröm gyógyítani és mindent meg kell tenni azért, hogy ez a kincs, ami a kezükben van, megőrizze csillogását."

Magyar Örökség Díj, 2019

Hatalmas kitüntetés érte kórházunk közösségét, Magyar Örökség Díjjal tüntették ki a Bethesda Gyermekkórház szolgálatát! A múlt gyökerei, a jelen értékei, a kórházi gyógyító szolgálat kerültek elismerése ezzel a díjjal. Hálásan köszönjük mindenkinek, aki napról napra tesz azért, hogy ez a szolgálat megvalósuljon!

Velkey György, főigazgatónk szavaival:

"A 153 éves működésünk és a mindennapi munkánk fontos elismerése ez a díj. A kórház dolgozói nagyon kiterjedt munkát végeznek, a megelőzéstől kezdve, a gyógyításon keresztül, a hazabocsátásig a betegek mellett vannak, emellett komoly lelki közösségben, egymást támogatva végzik feladataikat.

 

Ez a közösség számomra is támasz, és bár nem is számítottunk hasonló elismerésre, ez a díj mégis összefoglalja másfél évszázadunkat, jelenkorunkat és a jövőbe vetett hitünket. Ezek között a nagyszerű díjazottak között ülve arra gondoltam, ez a díj azt üzeni, hogy mi is fontos szereplői vagyunk az egyetemes magyarságnak.”

DIJ-MagyarOrokseg.jpg
DIJ-MagyarOroksegDoboz.jpg
bottom of page