Díjak, elismerések dolgozóink részére

Munkatársainknak többféle díjjal és elismeréssel köszönjük meg elhivatottságukat és kiemelkedő munkavégzésüket

BETHESDA KITŰZŐ

Bethesda jelképet ábrázoló, egyedi arany medál.

 

A Bethesda Gyermekkórházban eltöltött 5 év munkaviszony után.

BETHESDA DÍJ

Érem-kisplasztika és pénzjutalom.

Kiemelkedő szakmai munka végzése mellett a Bethesdáért és a Bethesda képviseletében kimagasló, elismerésre méltót alkotó munkatársaink számára.

BETHESDA 25
JUBILEUMI MEDÁL

Bethesda jelképet ábrázoló, egyedi ezüst medál.

 

A Bethesda Gyermekkórházban eltöltött 25 éves munkaviszony után.

HÓNAP DOLGOZÓJA OKLEVÉL

Emléklap és pénzjutalom

Magas szintű szakmai munkavégzés mellett többletfeladatot vállaló vagy egyéb tevékenységük miatt elismerésre érdemesnek talált szakdolgozóink rendszeres elismerése.

DIJ-HonapDolgozoja.jpg

Találd meg a helyed nálunk!

Olyan munkatársak kiválasztására törekszünk, akik szívesen dolgoznak egy jó hangulatú, támogató közösségben, családbarát feltételek között. Gyere hozzánk, ha szereted a szakmai kihívásokat és olyan helyet keresel, ahol tényleg Rád van szükség!

Díjak, amiket elismerésül kaptunk

Sokrétű munkát végzünk a kórház falain belül és kívül egyaránt, melyért több alkalommal is elismerésben részesültünk

Nekem Szól! Egészségértési díj fődíja, 2016 és 2018

DIJ-NekemSzol.jpg

"Gyermek-egészség minden generációnak" című pályázatunkban bemutattuk, hogyan próbáljuk elérni egészségügyi üzeneteinkkel az X, Y, Z és Alfa generációt, rádiós műsorunkkal, Gyógyító magazinunkkal, hiteles weboldalunkkal, YouTube csatornánkkal, mesekönyvvel.

 

Sokat dolgozunk azért, hogy a hozzánk forduló szülők, nagyszülők, gyerekek értsék, mi történik az egészségükkel, mikor kell orvoshoz fordulni, mit tehetnek, hogy a gyógyulás hatékonyabb legyen.

Családbarát kórházi osztály, 2019

Családbarát kórházi osztály minősítést nyert Intenzív osztályunk, Égésközpontunk és Rehabilitációs osztályunk​!

A Bethesda Gyermekkórház méreteit tekintve családias, kis kórház, 170 ággyal, amely lehetővé teszi, hogy intézményi szinten valósítsuk meg azt a családokat támogató stratégiát, ami igazi közösséggé teszi a nálunk dolgozókat, családjaikat, az itt gyógyuló betegeket és azok családjait. A legtöbb intézkedésünk, programunk minden dolgozó számára elérhető, osztálytól függetlenül, ezért ezek minden osztálynál bemutatásra kerülnek.

 

Gyógyító osztályaink, profiltól függően más-más beteg-szülő igényre kerestek és találtak működő családbarát megoldásokat. Ars poeticánk lényege, hogy nem csupán a testet gyógyítjuk, még csak nem is lelket, hanem a beteget és családját tekintjük egy egységnek, és minden gyógyító munkánk ezt a holisztikus szemléletet követi. Ez a szemlélet akkor lehet csak eredményes, és akkor hiteles, ha munkatársaink családjait is folyamatosan megerősítjük.

 

A Kórház küldetésének alapelve a közösségben gyógyítás (a gyógyító közösség erősítésének folyamatos belső igénye), ami a munkatársaink családjainak közösségünkbe való tudatos bevonását is jelenti. Meggyőződésünk, hogy minél harmonikusabb egy-egy kollégánk családi élete, annál jobban tud a munkájára és a szeretetszolgálati tevékenységére is figyelni.

 

Betegeink, hozzátartozóik és munkatársaink részére széles, segítő kapcsolatrendszer áll rendelkezésünkre, a család- és emberbarát szemlélet folyamatosan jelen van a betegek tájékoztatása, a feléjük történő kommunikáció területén. Munkatársainkat munka-magánélet egyensúlyát és testi-lelki jólétét támogató programjainkkal, intézkedéseinkkel igyekszünk segíteni.

Családbarát kórházi osztályok.jpg

Richter Anna Díj – A dolgozók kiégésprevenciójának innovatív projektje, 2019

Richter_Anna_díj.jpg

Egészségügyi szakdolgozó kategóriában kórházunk csapata nyerte a Richter Anna díjat és a díjjal járó 4 millió forintot! Pályázatunk címe "Főszerepben a hétköznapi hősök" volt, mely magában foglalja mindazt, amit meg szeretnénk valósítani: kisfilmeken bemutatni a kórház munkáját, az itt dolgozók hősies helytállását. Célunk, hogy a gyerekeknek, szülőknek már a képernyőn otthonossá tegyük mindazt, ami nálunk várja őket: ne féljenek az ismeretlentől, ha jönni kell hozzánk.

A csapat tagjai: Kemenesiné Lakatos Eszter, dr. Tamásné Bese Nóra, Dr. Ternai Zita, Maucháné Ligeti Nóra, Nyergesné Závodi Edit.

Ezt írták rólunk:

"A Bethesda Kórház ötszáz fős szupercsapata évente 140.000 beteg gyerekkel találkozik. A gyógyítás teljes ideje alatt szívvel-lélekkel állnak a családok mellett, támogatják őket abban, hogy a betegség legnehezebb időszaka is könnyebben elviselhető legyen. De miből meríthet erőt az, aki arra tette fel életét, hogy másokon segítsen? A testet-lelket kimerítő hivatás, mindennapi stressz, munka és magánélet összehangolása rengeteg energiát kér az egészségügyben dolgozóktól. Olykor egy-egy jó szó, egy vállveregetés életmentő lehet számukra. Eszter, a kórház ápolási igazgatója és az ő bátor, kreatív gondolkodású csapata úgy érzik, eljött az idő, hogy reflektorfénybe kerüljenek a hétköznapok szuperhősei, a Bethesda Kórház dolgozói.

A minden osztály tevékenységét bemutató kisfilmekkel szeretnének tükröt tartani a kórház elhivatott munkatársai számára: hogy az embertpróbáló hétköznapokon is tudják, hálásak nekik, megbecsülik odaadó munkájukat. Kisfilmjeikkel a szülőket is szeretnék megszólítani, segítséget adni számukra abban, hogy tudják mire számíthatnak ha a gyermeküknek esetleg kórházi kezelésre lesz szükségük. A filmeken keresztül bepillanthatunk a kórház életébe és – nem utolsósorban – a fiatalabb generáció is kedvet kaphat e csodálatos hivatáshoz. Hisz a csapat egybehangzó véleménye, hogy a nehézségek ellenére egy olyan családias, szeretetteli munkahelyen, mint a Bethesda, öröm gyógyítani és mindent meg kell tenni azért, hogy ez a kincs, ami a kezükben van, megőrizze csillogását."

Magyar Örökség Díj, 2019

Hatalmas kitüntetés érte kórházunk közösségét, Magyar Örökség Díjjal tüntették ki a Bethesda Gyermekkórház szolgálatát! A múlt gyökerei, a jelen értékei, a kórházi gyógyító szolgálat kerültek elismerése ezzel a díjjal. Hálásan köszönjük mindenkinek, aki napról napra tesz azért, hogy ez a szolgálat megvalósuljon!

Velkey György, főigazgatónk szavaival:

"A 153 éves működésünk és a mindennapi munkánk fontos elismerése ez a díj. A kórház dolgozói nagyon kiterjedt munkát végeznek, a megelőzéstől kezdve, a gyógyításon keresztül, a hazabocsátásig a betegek mellett vannak, emellett komoly lelki közösségben, egymást támogatva végzik feladataikat.

 

Ez a közösség számomra is támasz, és bár nem is számítottunk hasonló elismerésre, ez a díj mégis összefoglalja másfél évszázadunkat, jelenkorunkat és a jövőbe vetett hitünket. Ezek között a nagyszerű díjazottak között ülve arra gondoltam, ez a díj azt üzeni, hogy mi is fontos szereplői vagyunk az egyetemes magyarságnak.”

DIJ-MagyarOrokseg.jpg
DIJ-MagyarOroksegDoboz.jpg